Home
Carver
Actueel
Archief
English
Links
Contact
CAFE LEHMITZ

"Een regelrecht mirakel" ***** (Trouw)
De voorstelling Café Lehmitz is gebaseerd op een fotoboek van de Zweedse fotograaf Anders Petersen. Eind jaren zestig kwam hij per toeval terecht in het Hamburgse café Lehmitz, aan het eind van de Reeperbahn. Het café werd bevolkt door mensen aan de zelfkant van de samenleving. Petersen won het vertrouwen en bleef het café twee jaar lang frequenteren om er zijn foto’s te laten maken. Toen hij er acht jaar later nog eens terugkeerde, bleken de stamgasten van toen verdwenen: bijna allen waren gestorven, behalve die ene die de toto won.  

In 1991 manifesteerde Carver zich met Café Lehmitz, toen een coproductie met Onafhankelijk Toneel. De voorstelling won de VSCD Mimeprijs en de Dommelsch Theaterprijs (de prijs voor de meest belangwekkende  voorstelling van het seizoen). Het betekende de doorbraak van Carver. In de loop der jaren kreeg Carver vaak de vraag of de voorstelling nog eens terugkwam. Nu, 21 jaar later, brengt de groep deze voorstelling opnieuw uit, met vrijwel het hele oorspronkelijke team, zowel voor als achter de schermen. Een nieuwe generatie krijgt hiermee de kans om te zien of deze voorstelling de tijd overleeft.

Het ziet er nu naar uit dat Café Lehmitz voorlopig de laatste voorstelling van Carver wordt. Het Fonds Podiumkunsten oordeelde weliswaar positief maar kon helaas geen subsidie meer toekennen vanwege de bezuinigingen.  

Spel:
Beppie Melissen, Leny Breederveld, René van ’t Hof en René Groothof (deze rol werd in 1991 gespeeld door Jim van der Woude Regie: Mirjam Koen Decor: Gerrit Timmers Geluid en muziek: Truus Melissen en Louis Ter Burg Lichtontwerp: Paul van Laak Kostuumadvies: Carly Everaert Foto: Mieke Struik Organisatie: Theaterzaken Via Rudolphi
« Terug

actueel